VVCS-voorman Levchenko voelt de bui al hangen: 'Geloof me, het wordt een puinhoop'

VVCS-voorman Levchenko voelt de bui al hangen: 'Geloof me, het wordt een puinhoop'

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 09:20di 30-06-2020 om 09:20

VVCS-voorman Evgeniy Levchenko verwacht een 'puinhoop' op de Nederlandse transfermarkt. Na de coronacrisis kampen alle Nederlandse clubs met teruggevallen inkomsten, waardoor de selecties noodgedwongen kleiner worden en er meer spelers tussen wal en schip zullen belanden.

Spelersvakbond VVCS vangt iedere zomer clubloze profvoetballers op. "Normaal trainen we met 20 tot 30 spelers. Maar ik vrees dat het nu een stuk drukker zal worden", voorspelt Levchenko in gesprek met het Algemeen Dagblad. De markt zal anno 2020 krapper worden dan ooit. "Ga ik het nog een keer proberen als voetballer voor een klein bedragje of pak ik mijn studie of maatschappelijke loopbaan op? Die vraag is nu relevanter dan ooit. Sommigen zullen hun weg daarin wel vinden, maar ik maak me wel zorgen om die andere groep. Geloof me, het wordt nog een puinhoop", aldus de voormalig international van Oekraïne.

Levchenko hoopt nu dat transfervrije spelers geen 'impulsieve keuzes' maken. "Vertrekken naar competities waar wij slechte ervaringen mee hebben bijvoorbeeld. In landen als Bulgarije, Cyprus en Griekenland zijn de beloftes vaak schitterend, maar schijn bedriegt soms", waarschuwt de oud-prof van onder meer Vitesse, Sparta, FC Groningen en Willem II. "Spelers denken: ik moet toch aan mijn geld komen. Zeker, maar denk goed na. Gebruik je verstand."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws