UEFA trapt op de rem: Oranje-duels mogelijk toch zonder publiek

UEFA trapt op de rem: Oranje-duels mogelijk toch zonder publiek

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 15:40di 30-06-2020 om 15:40

Laatste update: dinsdag 30 juni 2020 om 15:41di 30-06-2020 om 15:41

Vanaf 1 juli mogen fans in Nederland de stadions weer in, maar de UEFA verwacht dat de wedstrijden in de Nations League nog zonder publiek gespeeld zullen worden. Tim Meyer, voorzitter van de medische commissie van de UEFA, voorziet veel problemen rond interlands.

Tegenover het Duitse persagentschap DPA legt Meyer uit dat er nog geen definitieve beslissing is genomen, maar bij de UEFA is het verplicht dat aangesloten landen zonder omwegen de regels van de overkoepelende Europese voetbalfederatie moeten volgen. "De situatie voor interlandvoetbal is veel ingewikkelder dan voor de nationale competities", zegt Meyers.

"Die spelers blijven in één land. Ook voor de Champions League-eindronde, in Lissabon, en de Europa League-eindronde, in Duitsland, geldt dat. Het eindtoernooi van de Nations League (dat ook in één land doorgaat, red.) is daarom ook makkelijker te organiseren. Bij verplaatsingen buiten het grondgebied moet er ook gekeken worden naar de wetgeving in het andere land en de beschikbaarheid van laboratoria", citeert Het Laatste Nieuws.

Protocol
Meyers dirigeerde eerder al het protocol bij het hervatten van de Duitse competitie. "Er zijn grote inspanningen geleverd voor de negen resterende speeldagen in de Bundesliga, met frequente tests en strikte regels. Bij de start van het nieuwe seizoen midden september zal het anders moeten."

Er wordt gevreesd voor een tweede golf van het coronavirus die weer een grote impact kan hebben op de voetbalwereld. "We moeten ook verschillende scenario’s in ons hoofd hebben, bij een mogelijke tweede golf. Al mag er niet verwacht worden dat we snel opnieuw voor volle stadions gaan spelen. Daar is een vaccin voor nodig. En dat kost tijd."

Oranje speelt in de Nations League tegen Italië, Polen en Bosnië-Herzegovina. Op 4 september wordt de wedstrijd tegen Polen gespeeld, op 7 september het duel met Italië. Beide wedstrijden vinden in Nederland plaats.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws