Buitenspel: jongen (12) door Babel aan schandpaal genageld: 'Op laten jutten'

30 juni om 17:20
Laatste update: 30 juni om 22:59

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Babel nagelt jongen (12) aan de schandpaal op social media
Ryan Babel heeft op Instagram een jongen van twaalf jaar oud aan de schandpaal genageld. De aanvaller van Galatasaray kreeg een bericht binnen met de tekst 'Fuck jou, homo. Zielig persoon, rot toch op.' Babel besloot het bericht van de jongen te delen en liet ook zijn gezicht zien. Hij dacht dat het om iemand van vijftien ging, maar de jongen blijkt twaalf jaar te zijn. 

'Vijftien jaar, dit is de taal van de nieuwe generatie. Soms is het nodig om fans te laten begrijpen dat ze niet van alles kunnen roepen. Je bent oud genoeg om op Instagram te zitten en dit zijn de consequenties', schreef Babel in een bericht. 'Ik hoop dat je ouders harder op gaan treden.'

De ouders van de jongen zijn geschrokken, laat zijn vader aan RTL Nieuws weten. "Het was een actie van een 12-jarig kind dat zich op heeft laten jutten om stoer te doen. Hij heeft de gevolgen onderschat. Ik wil graag benadrukken dat het niets met racisme te maken heeft.

Ook de jongen is geschrokken. "Hij zit er echt heel erg mee en heeft enorme spijt. Wij hopen in contact te komen met Ryan Babel om onze verontschuldigingen aan te bieden."