Heerenveen denkt aan Mulder én Scherpen, Ajax-collega is geen kandidaat

30 juni om 18:14

SC Heerenveen is op zoek naar nieuwe doelmannen na het transfervrije vertrek van Warner Hahn en Filip Bednarek. Volgens keeperstrainer Raymond Vissers zijn Kjell Scherpen en Erwin Mulder in beeld in het Abe Lenstra Stadion.

"Die naam is wel gevallen", zegt Vissers over Scherpen bij Radio Camataru. De twintigjarige sluitpost verruilde FC Emmen in 2019 voor Ajax, waar hij afgelopen seizoen uitkwam voor de beloften. Opvallend genoeg staat niet Scherpen, maar ploeggenoot Dominik Kotarski op de nominatie om verhuurd te worden door Ajax. Dat liet Marc Overmars weten na de komst van Maarten Stekelenburg."Wij hebben veel vertrouwen in hem", zei de directeur spelersbeleid van de Amsterdammers.

Volgens Vissers hebben de Friezen echter geen interesse in de twintigjarige Kroaat. "Die staat niet op de lijst", benadrukt hij. Naast Scherpen geldt Mulder wél als optie, als is het de vraag of hij haalbaar is. De 31-jarige oud-Feyenoorder stond tussen 2015 en 2017 al onder de lat bij Heerenveen, voordat hij naar Swansea City vertrok. Daar is hij echter bankzitter en loopt hij uit zijn contract.

"Ik heb hem zondag aan de lijn gehad", verklapt de keeperstrainer. "Erwin wil graag terug naar Nederland. Of Heerenveen een optie is? Ik denk het wel, alleen denk ik dat het financieel moeilijk zal zijn. Maar het is gewoon een degelijke keeper, absoluut."

Vissers stelt dat Heerenveen hoopt op een 'type André Onana'. "Iemand die met veel ruimte voor zich kan spelen, die goed aan de bal is en een balletje kan pakken." De voorkeur gaat uit naar een doelman die de taal machtig is. "Het kan ook een buitenlandse keeper zijn die Nederlands spreekt."