Belgisch pleidooi voor BeNeLiga: 'Vervangen door Ajax, Feyenoord en PSV'

Belgisch pleidooi voor BeNeLiga: 'Vervangen door Ajax, Feyenoord en PSV'

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 20:32di 30-06-2020 om 20:32

De optie BeNeLiga ligt nog altijd nadrukkelijk op tafel, zo werd de voorbije weken duidelijk. Marc Degryse toont zich een groot voorstander van een gezamenlijke Nederlandse en Belgische competitie.

"Over twee, drie jaar is het Europese voetbal helemaal veranderd. Er komt een derde Europa Cup bij. Als we met het Belgische voetbal nog iets willen voorstellen ...", geeft de oud-speler van onder meer Club Brugge, Anderlecht en PSV aan in Het Laatste Nieuws.

Volgens Degryse telt de BeNeLiga veel meer fraaie affiches. "Ik begrijp Club Brugge. Als zij Moeskroen, Eupen of Waasland-Beveren kunnen vervangen door Ajax, Feyenoord en PSV... Acht clubs die voor 4.000 toeschouwers spelen en nauwelijks een uitdaging vormen voor Club, zouden vervangen worden door Nederlandse topclubs en nog wat leuke ploegen als AZ, Utrecht, zélfs Willem II is prettig voor ons", klinkt het.

Daar spinnen Nederland en België garen bij, meent de 63-voudig international van de Rode Duivels. "Je krijgt er een pak affiches bij, de sportieve relevantie is groter, mooiere stadions, het budget gaat omhoog... In plaats van de achtste competitie in Europa te zijn, zul je van de BeNe-League de zesde competitie maken, na de grote vijf - en dat is wat Verhaeghe wil", doelt hij op de voorzitter van Club Brugge die ook fervent aanhanger is.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws