Champions League-uitzendingen verhuizen per direct van Veronica naar SBS6

Champions League-uitzendingen verhuizen per direct van Veronica naar SBS6

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 12:36wo 01-07-2020 om 12:36

Laatste update: woensdag 1 juli 2020 om 12:47wo 01-07-2020 om 12:47

De Champions League verhuist van Veronica naar SBS6. Dat bevestigt Talpa-directeur Marco Louwerens. De wijziging wordt per direct doorgevoerd.

Vanaf 7 augustus rolt de bal weer in de Champions League. De wedstrijden zijn vanaf dat moment te zien bij SBS6. nadat de wedstrijden de afgelopen jaren uitgezonden werden op Veronica. "Zeker na de periode van de gedwongen stop, willen we zoveel mogelijk voetbalfans laten genieten van dit geweldige toernooi", verklaart Louwerens. Om die reden is besloten om de wedstrijden voortaan op SBS6 uit te zenden. “Onze grootste zender."

De Champions League wordt tussen 12 en 23 augustus afgemaakt, maar niet op de gebruikelijke manier: alle wedstrijden worden gespeeld in Lissabon in de stadions van Benfica en Sporting Portugal, en de kwart- en halve finales gaan niet over twee, maar één wedstrijd. De finale wordt op zondag 23 augustus gespeeld.

RB Leipzig, Atalanta Bergamo, Atlético Madrid en Paris Saint-Germain zijn al zeker van de kwartfinale. De laatste vier returns van de achtste finales worden op 7 en 8 augustus afgewerkt. Het gaat om Juventus - Olympique Lyon, Manchester City - Real Madrid, Bayern München - Chelsea en FC Barcelona - Napoli.

De rechten van de Champions League liggen sinds vorig jaar bij Talpa Network. Het bedrijf heeft hiermee de eerste uitzendkeuze uit de verschillende wedstrijden en bepaalt dus ook op welke zender het wordt uitgezonden. Naast Veronica en SBS6 zijn er nog Net5 en SBS9.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws