Done Deal: Eredivisie-topscorer Dessers verruilt Heracles Almelo voor KRC Genk

Done Deal: Eredivisie-topscorer Dessers verruilt Heracles Almelo voor KRC Genk

01-07-2020 20:03 Laatste update: 20:10
102

Cyriel Dessers heeft zijn droomtransfer naar KRC Genk te pakken. De Belgische topclub heeft een akkoord bereikt met Heracles Almelo, maken beide clubs woensdagavond bekend. 

Dessers tekent bij Genk een contract voor vier seizoenen. Met de transfer is naar verluidt zo'n vier miljoen euro gemoeid. De 25-jarige spits maakte vorige zomer nog voor een paar ton de overstap van FC Utrecht naar Heracles, waar hij veel indruk maakte. Met vijftien doelpunten werd hij gedeeld topscorer van de Eredivisie.

"Cyriel is dit seizoen de absolute blikvanger geweest en is een zeer belangrijke waarde geweest voor het team. Wij vinden dat, op basis van zijn spel, zijn goals, zijn assists en bovenal zijn persoonlijkheid, Cyriel het heeft verdiend om nu de volgende stap te maken in zijn carrière", reageert technisch directeur Tim Gilissen van de Almelose club. "De achtste plaats, de transfer van Lennart Czyborra naar topclub Atalanta Bergamo en nu ook deze mooie toptransfer van Cyriel geven ons wederom de bevestiging dat de visie die we nastreven zijn vruchten afwerpt."

Dessers is zelf in de wolken met zijn overstap. "Ik kan nu de stap maken naar mijn droomclub. Waar ik als kleine jongen al supporter van was", vertelt de Belg met Nigeriaanse roots. Hij is trainer Frank Wormuth dankbaar. "Ik heb samen met Frank Wormuth veel beelden bekeken, hij zag mij echt als een project. Om dan nu te zien dat dit de uitkomst is maakt me trots."

Voor Dessers komt een einde aan een periode van vier jaar in Nederland. In het seizoen 2016/2017 was hij op dreef bij NAC Breda door 22 keer te scoren in 36 duels. Hij verdiende een transfer naar FC Utrecht, maar daar kwam hij nooit helemaal uit de verf.