Roda JC-icoon Werker na 116 duels in impasse: 'Na degradatie al helft ingeleverd'

Roda JC-icoon Werker na 116 duels in impasse: 'Na degradatie al helft ingeleverd'

01-07-2020 21:58
22

Daryl Werker debuteerde in 2014 voor Roda JC, speelde sindsdien 116 officiële wedstrijden, droeg de voorbije twee seizoenen de aanvoerdersband, maar ontbrak woensdag tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen. De 26-jarige centrale verdediger stond nog tot dinsdag onder contract en heeft nog geen overeenstemming over verlenging bereikt.

Werker moest daarom de eerste trainingssessie onder Jurgen Streppel aan zich voorbij laten gaan. "Ze wilden de eerste training alleen met contractspelers afwerken", bevestigt hij tegenover De Limburger. De stopper hoopt nog steeds op een akkoord met Roda, maar het lijkt erop dat de club dan water bij de wijn zal moeten doen. "Na de degradatie twee jaar geleden heb ik al eens de helft ingeleverd", aldus Werker. "Ik heb geld nooit als drijfveer gezien. We moeten er allebei een goed gevoel bij hebben, dat is er nu nog niet."

Technisch directeur Jeffrey van As beaamt dat vraag en aanbod vooralsnog uit elkaar liggen. "Wij vinden dat we een prima aanbieding hebben gedaan", aldus de nieuwe eindverantwoordelijke in Kerkrade. Van As acht het echter ook niet ondenkbaar dat beide partijen er alsnog uit gaan komen en dat Werker zijn zevende seizoen bij Roda – alleen onderbroken door een half jaartje op huurbasis bij MVV – in kan gaan. "De deur is nog niet helemaal dicht."

No Poll