Ajax ververst technische staf en pikt oude Ten Hag-bekende Scheutjens op

1 juli om 22:57

Ajax heeft zijn technische staf voor komend seizoen ververst, heeft het woensdagavond bekendgemaakt via de officiële kanalen. Winston Bogarde zat al eens in de dug-out bij de Ajax-hoofdmacht en zal dat binnenkort op permanente basis doen, Anton Scheutjens wordt de nieuwe keeperstrainer.

De 52-jarige Brabander vervulde die functie tussen 2008 en 2013 bij PSV – waar Ajax-trainer Erik ten Hag toen assistent was – was ook enige tijd actief bij het Deense FC Kopenhagen en komt nu over van Almere City. Scheutjens is blij met zijn transfer. "Het werken in de top met topkeepers past bij mijn ambities: de druk van het moeten presteren, de spanning en het toewerken naar grote internationale wedstrijden. Met name dat laatste aspect heb ik het afgelopen jaar echt gemist", laat hij weten aan de Ajax-kanalen.

Carlo L'Ami was al sinds 2007 de keeperstrainer bij Ajax en zal nu dus plaats moeten maken voor Scheutjens. De 54-jarige Leidenaar blijft echter binnenboord: Ajax praat met hem over een nieuwe functie binnen de club. Bogarde is als extra assistent toegevoegd aan de staf van Ten Hag, die verder bestaat uit Michael Reiziger, Christian Poulsen en Richard Witschge.