Slecht nieuws voor Ziyech: West Ham verrast Chelsea en leidt spannende climax in

Slecht nieuws voor Ziyech: West Ham verrast Chelsea en leidt spannende climax in

01-07-2020 23:07 Laatste update: 23:16
45

Chelsea heeft de Engelse race om Champions League-voetbal ongewild een stuk spannender op gemaakt. De nummer 4 van de Premier League zag concurrenten Manchester United en Wolverhampton Wanderers eerder deze midweek al dichterbij sluipen en knoeide woensdagavond zelf tijdens de stadsderby tegen West Ham United. Andriy Yarmolenko schoot in de laatste minuut van de wedstrijd de winnende 3-2 binnen.

The Hammers hadden op 29 februari voor het laatst gewonnen, maar legden Chelsea – toekomstig werkgever van Hakim Ziyech – het vuur aan de schenen. Thomas Soucek frommelde na een klein half uurtje de openingstreffer voorbij doelman Kepa: zijn goal werd echter afgekeurd na langdurig beraad van de VAR, die nipt buitenspel constateerde.

Niet lang daarna was het juist Chelea dat juist de score opende: Christian Pulisic ging naar de grond in het strafschopgebied en Willian tekende vanaf de stip voor 0-1. De nummer 17 van Engeland toonde echter veerkracht en had nog vóór de pauze de gelijkmaker te pakken: Soucek sloeg opnieuw toe en de arbitrage keurde de goal ditmaal wél goed.

De assist kwam op naam van Jarrod Bowen, die direct na rust opnieuw een treffer inleidde: Michail Antonio werd in het strafschopgebied omver getrokken, hoorde geen fluitsignaal, koos alsnog positie en promoveerde de voorzet van Bowen tot de 2-1. Chelsea moest het antwoord lange tijd schuldig blijven, maar kon wederom rekenen op Willian: de Braziliaan schoot een vrije trap knap binnen en tekende voor de 2-2. 

Daar leek het bij te blijven, maar The Blues liepen in de slotfase alsnog in het mis: West Ham counterde via Yarmolenko naar een even late als verrassende zege. De ploeg van David Moyes kon de punten namelijk prima gebruiken: West Ham staat nu drie punten los van de degradatiestreep. Chelsea blijft vierde met 54 punten, maar Manchester United en Wolverhampton Wanderers zijn tot op twee punten genaderd.