Fans die juichen en geen afstand houden riskeren stadionverbod van drie maanden

Fans die juichen en geen afstand houden riskeren stadionverbod van drie maanden

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 17:32do 02-07-2020 om 17:32

Nederlandse supporters zijn gewaarschuwd: fans die juichen na een doelpunt van hun club riskeren een stadionverbod van drie maanden. Dat blijkt uit de richtlijnen van de KNVB voor het komende seizoen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

Wie de aanvullende veiligheids- en/of hygiënevoorschriften met betrekking tot het coronavirus overtreedt, kan flink aangepakt worden door de bond. Eerder waarschuwde premier Mark Rutte al dat zingen en juichen uit den boze is in de stadions. Ook moet er onderling voldoende afstand gehouden worden. Alleen onder die strenge voorwaarden is publiek weer welkom.

Wie zich daar niet aan houdt kan dus voor drie maanden worden geweerd, zo valt te lezen in de 'Richtlijn Termijn Stadionverbod Seizoen 2020/2021'. Dat is de kortst mogelijke termijn voor een stadionverbod. Je kunt ook een stadionverbod van drie maanden krijgen als je bijvoorbeeld rookt in het stadion of toegangs- en/of vluchtroutes blokkeert.

Wat de KNVB precies verstaat onder het overtreden van de regels omtrent het coronavirus is nog onduidelijk. De richtlijnen worden nog bepaald. "Het is heel simpel. Als we ons er niet aan houden, gaan de stadions weer dicht", benadrukte Rutte al. "Dus neem een toeter mee en fluister 'hoera' als jouw favoriete team scoort."

De Eredivisie gaat van start op zaterdag 12 september.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws