Manchester City vernedert Liverpool en verstoort kampioensfeestje

02-07-2020 23:10
80

Liverpool heeft de eerste landstitel in dertig jaar niet weten op te luisteren met een overwinning op de belangrijkste rivaal. The Reds gingen donderdag met liefst 4-0 onderuit tegen Manchester City, de uittredend kampioen.

Manchester City vormde voor de wedstrijd een erehaag voor zijn opvolger, maar was verder niet van plan om cadeautjes uit te delen. Beide teams maakten er een open wedstrijd van. De ploeg van manager Pep Guardiola was echter een stuk efficiënter voor het doel. Kevin De Bruyne opende de score uit een strafschop, nadat Joe Gomez een overtreding had gemaakt op Raheem Sterling.

De Engelse aanvaller tekende tien minuten later zelf voor de 2-0 op aangeven van Foden, die in het kielzog van Sterling en De Bruyne ijzersterk speelde. Daarmee was het nog niet gedaan voor rust, want na een schitterende combinatie met de Belg sloeg het grote talent zelf ook toe: 3-0. In de tweede helft wist Liverpool zich niet meer in de wedstrijd te knokken. Sadio Mané kreeg wel een goede kans op de 3-1, maar de Senegalees verzuimde de bal mee te nemen.

Aan de andere kant speelde City het een stuk beter uit. Sterling werd bediend door De Bruyne en schoot via Alex-Oxlaide Chamberlain binnen: 4-0. Meer leed werd de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum bespaard, doordat een goal van Riyad Mahrez in de slotseconden werd afgekeurd wegens hands.