KNVB werkt aan diversiteitsplan: Gullit en Tan boegbeelden van nieuwe commissie

KNVB werkt aan diversiteitsplan: Gullit en Tan boegbeelden van nieuwe commissie

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 07:58vr 03-07-2020 om 07:58

Laatste update: vrijdag 3 juli 2020 om 08:47vr 03-07-2020 om 08:47

De KNVB wil racisme in het voetbal actiever gaan bestrijden en heeft onder meer voormalig Oranje-aanvoerder Ruud Gullit en tv-presentator Humberto Tan hiervoor benaderd. Zij zullen deel uit gaan maken van de zogeheten commissie Mijnals.

Deze commissie is vernoemd naar de in 2019 overleden Humphrey Mijnals, de allereerste Oranje-international ooit met een Surinaamse achtergrond. Ook de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch, voormalig Oranje-aanvoerster Daphne Koster en voormalig Ajax-commissaris Marjan Olfers behoren tot de commissieleden. Zij zullen minstens vier keer per jaar vergaderen en de KNVB en de overheid van advies voorzien op het gebied van diversiteit.

De KNVB wil hierin namelijk stappen en hoopt dat vrouwen en niet-Westerlingen meer kansen zullen krijgen in de voetbalwereld. In de persoon van oud-prof Housin Bezzai werd er al een zogeheten diversiteitsmanager aangesteld in Zeist. "Het is een langgekoesterde wens van ons. We willen graag alle kennis en draagvlak van de commissie benutten om gezamenlijk racisme en discriminatie in het voetbal verder aan te pakken", wordt een KNVB-woordvoerder geciteerd door De Telegraaf.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws