Tegenvallende terugkeer bij PEC Zwolle: 'Op papier terug, maar op het veld niet'

3 juli om 10:11
Laatste update: 3 juli om 10:33

Mustafa Saymak baalt als een stekker van zijn prestaties in het voorbije seizoen. PEC Zwolle haalde hem met hoge verwachtingen terug uit Turkije, maar de middenvelder (27) werd achtervolgd door blessureleed.

"Op papier ben ik wel echt teruggekomen, maar op het veld niet", zegt Saymak voor de camera van RTV Oost. "Qua kwaliteit, maar ook fysiek was ik gewoon echt aan het struggelen, het hele seizoen lang. Altijd kleine pijntjes, of een wedstrijdje niet en dan weer een wedstrijdje wel. Het was mentaal echt een zwaar seizoen voor mij."

Saymak maakte zelden de negentig minuten vol. Wel scoorde hij nog tegen onder meer Ajax en PSV. De basis ontbrak, zegt hij. "Toen ik terugkwam was de competitie in Nederland al drie wedstrijden bezig. En in Turkije mocht ik vrijwel de hele voorbereiding niet meetrainen met de club. Dan moet je individueel trainen, maar dat is gewoon heel lastig."

"Ik moest er ook gelijk staan", aldus Saymak. "PEC heeft me gehaald, omdat ze wisten wat ik kon. Ze hadden hoge verwachtingen van me en dan wil je je gelijk laten zien en het verschil maken. Maar dat was moeilijker dan verwacht, omdat ik nog niet topfit was. Niet dat ik de kwaliteiten kwijt ben, maar ik had kleine pijntjes, zat niet lekker in mijn vel of was gewoon net niet fit genoeg om een bepaalde actie te maken."