KNVB verrast: alle thuiswedstrijden Oranje in 2020 verplaatst naar Amsterdam

3 juli om 11:48
Laatste update: 3 juli om 11:52

Het Nederlands elftal speelt in 2020 alle interlands op eigen bodem in de Johan Cruijff Arena. Dat maakt de KNVB vrijdag bekend. De extra maatregelen die nodig zijn vanwege het coronavirus kunnen het best worden toegepast in Amsterdam.

De KNVB en de autoriteiten willen dat er 'maximaal kan worden gezorgd voor de veiligheid van zowel de teams als het publiek'. De Johan Cruijff Arena biedt meer ruimte dan andere stadions in Nederland, terwijl de thuishaven van Ajax ook onderdeel is van het Europese Football Innovation Platform.

'Tenslotte heeft een vaste thuishaven in deze onzekere tijden ook praktische voordelen', aldus de KNVB. 'De benodigde aanpassingen en logistieke maatregelen hoeven in principe maar eenmaal in kaart gebracht te worden. Daarna kunnen deze als het nodig is, worden aangepast aan gewijzigde omstandigheden.'

Dit jaar staan er nog maximaal vijf interlands op het programma: drie in de Nations League en mogelijk twee oefenwedstrijden. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman trapt op vrijdag 4 september in Amsterdam af tegen Polen. Drie dagen later staat de tweede Nations League-wedstrijd tegen Italië op het programma. Zondag 15 november komt als afsluiter Bosnië-Herzegovina op bezoek.