'Dan komt hij kijken met zijn vrouw, ik ben bevriend met de mens Advocaat'

'Dan komt hij kijken met zijn vrouw, ik ben bevriend met de mens Advocaat'

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 07:25za 04-07-2020 om 07:25

Zeljko Petrovic kijkt ernaar uit om weer samen te werken met zijn vriend Dick Advocaat. De 54-jarige Montenegrijnse trainer laat daarvoor een lucratiever aanbod uit India aan zich voorbij gaan.

"Ik had mijn jawoord al gegeven", doelt Petrovic in het Algemeen Dagblad op zijn naderende overstap naar Feyenoord. "Die eigenaar zei: 'Je hebt toch niet getekend?' Maar ik ben een man van mijn woord."

In De Kuip wacht bovendien een hereniging met Advocaat. "We bellen elkaar wekelijks. Als ik ergens als trainer aan de slag ben, komt hij met zijn vrouw kijken. Ik ben niet bevriend met de trainer, maar met de mens Dick Advocaat", stelt Petrovic. "We trekken buiten het voetbal veel met elkaar op. Op tweede kerstdag was ik bij hem uitgenodigd voor het diner. Dat zegt wel wat."

"Als mens is Dick Advocaat een geweldenaar. Een warme man met een heel groot hart voor vrienden. En dan praat ik nog niet eens over zijn kwaliteiten als trainer", vervolgt Petrovic. "Ik weet wat Advocaat met een training wil of wat er tactisch moet gebeuren. Zo coach ik de spelers. Ik coach niet op mijn manier, maar op de manier zoals hij zou willen dat ik het doe." Die loyaliteit vindt hij belangrijk. "Er zijn in de voetbalwereld zo veel 'achterbaksen'."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws