Arsenal is helemaal terug met knappe zege op Wolverhampton

04-07-2020 20:23
15

Arsenal heeft de wind in de zeilen. Op Wolverhampton Wanderers, de nummer zes van Engeland, werd een knappe 0-2 zege geboekt. Het is de vierde overwinning op rij voor de Londenaren. Europees voetbal blijft daarom nog mogelijk.

Arsenal kwam dramatisch uit de coronaonderbreking, maar inmiddels gaat de ploeg van Mikel Arteta vooruit. The Gunners maakten in de eerste drie kwartier de dienst uit tegen Wolverhampton, dat nog altijd hoopt op deelname aan de Champions League. Arsenal kreeg de grootste kansen, maar moest even wachten met juichen. Pas vlak voor rust nam de ploeg afstand van Wolverhampton. Bukayo Saka rondde na iets meer dan 42 minuten spelen knap af. Hij reageerde goed op een mislukte voorzet van linksback Kieran Tierney.

Na de rust was Wolverhampton dreigend, zonder echt grote kansen te creëren. Adama Traoré, dé smaakmaker van Wolves, kreeg na een uur de grootste, zijn schot ging hoog over. Arsenal was het even kwijt, maar dat was slechts van korte duur. In de slotfase gooiden de bezoekers het duel in het slot. Alexandre Lacazette speelde zichzelf knap vrij en schoot via de binnenkant van de paal de verlossende 0-2 binnen.

Arsenal is nummer zes Wolves nu tot drie punten genaderd. Aankomende dinsdag wacht de clash met Leicester City, de nummer drie van Engeland.