Van Dijk over keuze: 'Kon naar City en Chelsea, maar Klopp maakte verschil'

Van Dijk over keuze: 'Kon naar City en Chelsea, maar Klopp maakte verschil'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 07:28zo 05-07-2020 om 07:28

Virgil van Dijk steekt de loftrompet over Jürgen Klopp. Volgens de aanvoerder van het Nederlands elftal was de Duitse manager één van de belangrijkste redenen om Southampton begin 2018 te verruilen voor Liverpool.

Destijds stonden The Reds slechts vierde in de Premier League. De achterstand op Manchester City bedroeg twintig punten, terwijl ook Chelsea een plaats hoger stond. "Ik had de kans om naar Chelsea en Man City te gaan", vertelt de 28-jarige verdediger aan The Express. "Als je clubs vergelijkt, kijk je naar de geschiedenis, de stad, de selectie en de plannen voor de nabije toekomst."

"Maar het belangrijkste is de manager", vervolgt Van Dijk. "En Jürgen Klopp is een belangrijke reden waarom ik voor Liverpool heb gekozen. Hij heeft iets speciaals. Is het zijn energie, zijn uitstraling in het algemeen? Ik vraag mij weleens af wat hij doet en wat hem anders maakt dan anderen. Ik denk dat het zijn man management is. Dat is vandaag de dag belangrijker dan wat dan ook in het voetbal."

"Klopp geeft je een geweldig gevoel", legt de Oranje-captain uit. "Hij is oprecht blij om je te zien als je op de club komt in de ochtend. Dat klinkt misschien gek, maar dat inspireert je echt als speler. Na een wedstrijd geeft hij elke speler een knuffel. Een klein detail, maar het doet de spelers goed." Volgens Van Dijk is het echter niet altijd pais en vree. "De volgende dag kan hij je ten overstaan van de selectie keihard aanpakken op de training. Maar dat accepteer je dan ook. Omdat je weet dat het niet persoonlijk is. Hij kan veel van ons vragen. Hij maakt ons zo veel fitter. Ik noem het de Duitse manier: rennen, rennen en rennen."

Van Dijk stelt dat hij 'nog nooit in zijn leven zo hard heeft moeten trainen' als tijdens een trainingskamp in Frankrijk, een halfjaar na zijn overstap. "En bovenop al dat fysieke werk, werd je gedrild met tactische besprekingen. Toen ik eindelijk thuiskwam, was ik kaput. Maar ik moet toegeven: het werpt zijn vruchten af."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Jürgen Klopp de beste trainer ter wereld?

Ja
77%
Nee
23%
(1665 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws