'Ik ben veel beter geworden, het moment is daar om mij te laten zien bij Ajax'

'Ik ben veel beter geworden, het moment is daar om mij te laten zien bij Ajax'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 08:34zo 05-07-2020 om 08:34

Lassina Traoré legt de lat komend seizoen hoog voor zichzelf bij Ajax. De negentienjarige spits uit Burkina Faso denkt dat hij er klaar voor is om zich te laten zien in de Johan Cruijff Arena.

"Het was een goed seizoen voor mij, omdat ik veel beter ben geworden. Bij Jong Ajax heb ik mij ontwikkeld en daarna heb ik de stap naar het eerste gemaakt, dus voor mij was het een goed seizoen", steekt Traoré van wal in gesprek met Ajax TV. Hij was in negen Eredivisie-duels goed voor twee goals en twee assists. Voor Jong Ajax kwam hij in de Keuken Kampioen Divisie tot dertien treffers en zeven assists in zeventien optredens.

"Ik kijk ook erg uit naar het komende seizoen. Ik wil mezelf niet te veel druk opleggen, maar ik denk dat het moment nu daar is dat ik mij kan laten zien", vervolgt Traoré. "Ik heb de tijd gehad om mij aan te passen en ik heb een paar wedstrijden met het eerste gespeeld. We hebben Klaas-Jan (Huntelaar, red.) en Dusan (Tadic, red.), maar hij is niet een echte spits, en ik. En ik ben jong en een echte nummer negen. Daarom denk ik dat ik op de goede plek ben."

"Ik wil eerst de vaste nummer negen worden en dan mijn verantwoordelijkheid nemen als spits en laten zien wat ik kan. Ik heb veel vertrouwen. Ik weet wat ik kan, dat wil ik laten zien", benadrukt Traoré, die blij is dat hij nog een jaar met Huntelaar kan werken. "Een goede beslissing van hem en de club. Je leert alles van hem. Hij pusht je elke training, elke wedstrijd. Hij ruikt de goals. Ook al valt hij in, hij is altijd op jacht naar doelpunten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verovert Traoré komend seizoen een basisplaats bij Ajax?

Ja
74%
Nee
26%
(1304 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws