Buffon ziet groot doel na Serie A-record: 'Champions League zit in mijn hoofd'

Buffon ziet groot doel na Serie A-record: 'Champions League zit in mijn hoofd'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 09:54zo 05-07-2020 om 09:54

Met zijn optreden in de stadsderby tegen Torino is Gianluigi Buffon nu de speler met de meeste wedstrijden in de Serie A. De clubicoon van Juventus is Paolo Maldini voorbij: 648 om 647.

"Ik moest lang wachten op dit record, maar dat was geen probleem", zegt Buffon, die al sinds december op gelijke hoogte stond met de oud-verdediger van AC Milan, tegen Sky Italia. "Ik ben erg blij, maar het record hield mij eerder niet bezig. Ik heb vanaf het begin van mijn loopbaan veel dromen gehad en doordat ik nooit tevreden was, heb ik dit bereikt."

De inmiddels 42-jarige doelman vindt het bijzonder dat hij Maldini voorbij is. "Want eigenlijk ging ik twee jaar geleden met pensioen. Toen kwam Paris Saint-Germain en vervolgens de mogelijkheid om hier terug te keren." Juventus verlengde het contract van Buffon onlangs zelfs met één seizoen. "Maar ik moet mezelf altijd kritisch blijven bekijken en bereid zijn om een stap terug te doen wanneer ik merk dat ik niet meer op topniveau kan presteren."

"Zolang ik gemotiveerd en in de juiste vorm ben zal ik echter doorgaan, want er is niets dat mij gelukkiger maakt dan voetballen", vervolgt de 176-voudig Italiaans international, die nog één groot doel heeft. "De Champions League zit altijd in mijn hoofd, dat is onvermijdelijk. Ik ben al zo vaak heel dichtbij geweest, dat het me pijn doet dat ik deze prijs nog niet heb gepakt. Maar ik heb de kracht gevonden om de moed nog niet op te geven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws