Zorgen over Eredivisie-spelers: 'Niet iedereen is zo sterk als Luis Suárez'
Goedhart met Dick Advocaat

Zorgen over Eredivisie-spelers: 'Niet iedereen is zo sterk als Luis Suárez'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 10:15zo 05-07-2020 om 10:15

Dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie veel langer stilliggen dan andere competities, is absoluut geen voordeel voor de spelers op de Nederlandse velden. Dat benadrukt Edwin Goedhart, medisch manager van de KNVB en teamarts van het Nederlands elftal.

"In 2011 hebben we hetzelfde gezien na een staking in het American Football. Er werd vier maanden niet getraind, spelers moesten zichzelf fit houden", zegt Goedhart in Het Parool. "Daarna werd binnen vier weken het seizoen hervat. Het gevolg: alleen in de eerste twee weken van de voorbereiding al meer gescheurde achillespezen dan anders in een heel seizoen. En vooral ook bij jonge spelers."

"De rust die voetballers nu hebben gekregen, is niet de goede rust, want de inspanning is niet geleverd", vervolgt Goedhart. "Bovendien is het een lange onderbreking geweest van het monomane leven dat een topsporter leidt: het leven in een tunnel, met weinig tijd voor relativering. Deze periode zal voor sommigen dus ook iets hebben gedaan met de geest. Dat is aan de clubs om te monitoren. De ene speler kan de knop meteen omzetten, de ander is een slow starter."

René Wormhoudt, kracht- en conditietrainer van Oranje, herinnert zich Luis Suárez uit hun tijd bij Ajax. "Die speelde twee interlands met Uruguay en stapte na een vliegreis van zestien uur bij ons zo het veld weer op. Dat kon hij aan, geestelijk en lichamelijk. Maar niet iedereen is even sterk als Suárez."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws