'Trekken aan dood paard' bij Feyenoord: 'Moeite gehad met een aantal individuen'

'Trekken aan dood paard' bij Feyenoord: 'Moeite gehad met een aantal individuen'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 12:18zo 05-07-2020 om 12:18

Laatste update: zondag 5 juli 2020 om 12:40zo 05-07-2020 om 12:40

Richard Grootscholten houdt gemengde gevoelens over aan zijn jaren bij Feyenoord. Tussen 2016 en 2018 had hij de taak om de jeugdopleiding van de Rotterdamse club nieuw elan te geven, maar hij werd tegengewerkt door 'een groot deel' van de jeugdtrainers.

Feyenoord en Grootscholten gingen na twee jaar uit elkaar. "Ik vond het eervol, want het is een prachtige job", blikt hij terug in een uitgebreid interview met Voetbal International. "En er was nogal wat te doen, hè. Ik kreeg als opdracht mee dat we moesten moderniseren, mee gaan met de ontwikkelingen, de ramen open, een frisse blik naar buiten."

"Een aantal jeugdtrainers wilde met me mee, een groot deel was tegen welke verandering dan ook", aldus Grootscholten. "Het gekke was dat de club net mijn contract had verlengd, toen ze besloten dat het beter was te stoppen. Die conclusie had ik zelf ook wel getrokken. Ik heb echt mijn best gedaan en dacht dat we op bepaalde vlakken goed op weg waren. Het ging langzamer dan ik had gewild, maar er gebeurde wat. Als dan niet iedereen mee wil en zelfs aan de noodrem trekt, nou.. Dan niet."

Grootscholten vindt Feyenoord nog steeds 'een veel te mooie club'. "Ik heb wel moeite gehad met een aantal individuen. Als je ziel en zaligheid stopt in een proces, als je samen vooruit wil, volgens de opdracht ook van de club en sommigen gaan bewust een andere kant op, heeft het geen zin. Dan trek je aan een dood paard."

"Waar ik wel moeite mee heb gehad is dat alles waar je energie in hebt gestoken even zo koud wordt afgedaan. Maar daar leer je dan ook mee leven. Ik weet uit ervaring dat voor een goede opleiding één regel geldt: je moet het samen doen. Niettemin had ik mijn werk bij een topclub graag afgemaakt, zo veel kansen krijg je ook weer niet", besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws