AZ moet vrezen voor vertrek smaakmakers: 'Er móét verkocht worden'

AZ moet vrezen voor vertrek smaakmakers: 'Er móét verkocht worden'

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 07:21ma 06-07-2020 om 07:21

Laatste update: maandag 6 juli 2020 om 09:08ma 06-07-2020 om 09:08

AZ wacht een drukke transferzomer. De club uit Alkmaar had afgelopen seizoen scouts van meerdere Europese clubs op de tribunes en met Teun Koopmeiners, Owen Wijndal, Calvin Stengs en Myron Boadu heeft de club een aantal pareltjes die mogelijk een transfer gaan maken.

Dat stelt De Telegraaf. Naast Koopmeiners, Wijndal, Stengs en Boadu zijn ook Pantelis Hatzidiakos en Oussama Idrissi gewild. 'Hoezeer de achterban en de clubleiding ook snakt naar de landstitel, er moet rekening worden gehouden met een vertrek van één of meerdere van deze smaakmakers. Het komende seizoen zal ook AZ door de verwachte recettedaling geld gaan kosten, dus móét er verkocht worden', stelt de krant.

De ambities van de AZ-talenten gaan ook verder dan AZ, daarnaast kan er in andere landen meer geld opgestreken worden. 'De zucht naar geld wint het te allen tijde van clubliefde en overstemt zelfs de honger naar prijzen. Op de afsluitende persdag deed geen enkele van de smaakmakers de plechtige belofte om nog een jaar te blijven. Zelfs Teun Koopmeiners niet. Wel repte de penaltyspecialist van Engelse interesse. Het zegt veel, zo niet alles dat een aanvoerder die zijn contract in november nog verlengde tot medio 2023, zich in het duister hult over zijn nabije toekomst. Het is niet het signaal waar de clubleiding op had gehoopt.'

Idrissi
Een van de meest voor de hand liggende transfers is die van Idrissi. De vleugelaanvaller heeft zijn zinnen gezet op een transfer, maar geeft aan dat hij alleen vertrekt bij AZ als een club uit één van de vier topcompetities zich meldt. Slot hoopt dat Idrissi in Alkmaar blijft. "Hij heeft een kwaliteit die hem in de Eredivisie bijzonder maakt: hij is een ouderwetse dribbelaar die uit zichzelf een goal kan maken of een assist kan geven. Hij is van enorme toegevoegde waarde voor het elftal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws