'Van Basten zal gedacht hebben: wat doet die Alfred... Maar we hadden een klik'

'Van Basten zal gedacht hebben: wat doet die Alfred... Maar we hadden een klik'

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 09:30di 07-07-2020 om 09:30

Alfred Finnbogason is al zes jaar weg bij SC Heerenveen, maar zal zijn tijd in Friesland nooit vergeten. De 31-jarige IJslander werd in het seizoen 2013/2014 Eredivisie-topscorer en heeft onlangs vijf seizoenkaarten gekocht om zijn oude club te helpen.

De huidige FC Augsburg-spits kwam in 2012 over van het recentelijk ter ziele gegane Sporting Lokeren en ontwikkelde zich in Heerenveen tot gevreesd doelpuntenmaker. In 2014 vertrok hij voor acht miljoen euro naar het Spaanse Real Sociedad. "Die twee jaren bij de club zijn van grote invloed op mijn carrière geweest, ik heb naam gemaakt bij Heerenveen. Eigenlijk heb ik alleen maar heel mooie herinneringen. Ook aan de belevenissen buiten het veld. Kristoffer Nordfeldt en Marten de Roon werden vrienden van me", vertelt hij aan de Leeuwarder Courant.

Finnbogason trof in het Abe Lenstra Stadion een trainer met heel wat ervaring als spits: Marco van Basten was tijdens de seizoenen 2012/2013 zijn trainer. "Hij was als coach niet perfect, maar mijn relatie met hem bij Heerenveen was echt heel goed. Hij gaf me vrijheid en veel tips", aldus de IJslander over San Marco. "Soms moet hij als voormalig wereldtopper trouwens hebben gedacht: wat doet die Alfred nou allemaal... Hij is een belangrijke coach voor me geweest. We hadden een klik."

Diezelfde Van Basten vertrok na zijn Heerenveen-tijd naar AZ, maar concludeerde daar dat het trainersvak niets voor hem was en zwaaide af. "Ik weet zeker dat hij zich zou hebben ontwikkeld als hij was doorgegaan. Heel af en toe heb ik nog contact met hem."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws