Nog steeds geen witte rook bij Ajax: Zijn daarover in gesprek met de spelersraad

Nog steeds geen witte rook bij Ajax: "Zijn daarover in gesprek met de spelersraad"

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 10:50di 07-07-2020 om 10:50

Ajax heeft nog altijd geen akkoord bereikt met de spelersgroep over een salarisverlaging naar aanleiding van de coronacrisis. De nieuwe financieel directeur Susan Lenderink hoopt snel op witte rook.

Waar de meeste clubs in de Eredivisie al met de spelers akkoord zijn over een tijdelijke salarisverlaging, lopen de gesprekken in Amsterdam nog. De intentie om eruit te komen is er wel, maar individuele belangen zitten een akkoord dwars. Zo zouden zaakwaarnemers het salarisoffer willen gebruiken in onderhandelingen over transfers en nieuwe contracten.

Lenderink heeft nog altijd goede hoop op een akkoord over een loonverlaging. "We zijn daarover nog in gesprek met de spelersraad", aldus de CFO van Ajax in het NRC. "Er spelen natuurlijk individuele belangen in dat collectieve. Dat maakt het lastig. Uiteindelijk gaan we daar wel uitkomen, ik hoop ergens in de komende weken."

Ondertussen moet Ajax ook voorzichtiger zijn met uitgaven op de transfermarkt. Grote transfers lijken in de huidige markt onwaarschijnlijk. "Dat doen we voorlopig toch niet. Als er geen corona was geweest, zouden we offensief zijn, en haal je waarschijnlijk alvast die of die speler. In deze tijden doe je dat gewoon niet. Je bent toch afwachtend", aldus Lenderink.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws