'AZ wil Ajax nog altijd beroven van direct Champions League-ticket'

'AZ wil Ajax nog altijd beroven van direct Champions League-ticket'

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 22:20di 07-07-2020 om 22:20

AZ claimt nog altijd recht te hebben op een direct toegangsbewijs voor de Champions League en overweegt naar het CAS te stappen. Binnen de club heerst onvrede over hoe het afgelopen seizoen geëindigd is.

Dat meldt de Volkskrant dinsdagavond. De competitie werd beëindigd, maar er werd geen kampioen uitgeroepen. Wel werd Ajax benoemd tot nummer één en AZ tot nummer twee. Dat betekent dat de Amsterdammers het Champions League-ticket krijgen, maar daar is AZ het niet mee eens. Ajax kreeg het ticket vanwege een beter doelsaldo, het puntenaantal (56) was gelijk. 

Omdat de competitie door de coronacrisis moest worden beëindigd, stelde de KNVB dat het reglement niet van toepassing was bij de aanwijzing van clubs voor Europese toernooien, waarna een paragraaf uit het reglement is gebruikt om het verschil te maken, schrijft de Volkskrant. AZ vindt dat dat niet klopt. "KNVB-directeur Gudde heeft objectief en aantoonbaar gelogen", zegt Karim Aachboun, die tot voor kort juridisch adviseur van AZ was, tegen de Volkskrant.

Op 3 augustus neemt de UEFA een beslissing over de Europese inschrijvingen voor volgend seizoen. Mocht die beslissing in het nadeel zijn van AZ, dan overweegt de club naar het CAS te stappen voor een spoedprocedure, schrijft de krant. 

Lees hier het hele verhaal van de Volkskrant

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws