'Ajax mengt zich in strijd om handtekening Højbjerg: Spurs op pole position'

'Ajax mengt zich in strijd om handtekening Højbjerg: Spurs op pole position'

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 10:19wo 08-07-2020 om 10:19

Laatste update: woensdag 8 juli 2020 om 10:38wo 08-07-2020 om 10:38

Ajax heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Southampton-middenvelder Pierre-Emile Højbjerg. Dat meldt The Telegraph woensdagochtend. De middenvelder mag naar verluidt vertrekken voor ruim zestien miljoen euro. 

Het contract van de middenvelder op St. Mary's loopt na volgend seizoen af. Højbjerg weigert zijn contract te verlengen bij Southampton en hoopt op een transfer. Tottenham zou op pole position liggen om hem over te nemen, maar ook Ajax houdt de situatie in de gaten, zo weet The Telegraph.

Southampton wil ten koste van alles voorkomen dat Højbjerg na volgend seizoen gratis de deur uitloopt en wil daarom meedenken aan een vertrek deze zomer. De middenvelder is naar verluidt dus voor een bedrag van om en nabij de zestien miljoen euro op te halen.

Ajax deed in het verleden al eerder succesvol zaken met Southampton. De Amsterdamse club wist Dusan Tadic over te nemen van de Engelse club en zorgde daarmee voor een terugkeer van de Serviër naar Nederland. Ajax kan Højbjerg Champions League-voetbal bieden, iets waar Tottenham nog niet zeker van is. De middenvelder lijkt echter graag in de Premier League te blijven voetballen, hetgeen de positie van Spurs versterkt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws