'Ajax is niet echt gelukkig met aankopen. AZ is kampioenskandidaat nummer één'

'Ajax is niet echt gelukkig met aankopen. AZ is kampioenskandidaat nummer één'

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 18:04wo 08-07-2020 om 18:04

Laatste update: woensdag 8 juli 2020 om 18:12wo 08-07-2020 om 18:12

Valentijn Driessen is niet onder de indruk van het trackrecord van Ajax op de transfermarkt, waardoor hij AZ als de gedoodverfde favoriet voor de Eredivisie-titel ziet. Hij benadrukt wel dat de Alkmaarders oogappeltjes als Myron Boadu en Calvin Stengs moeten zien te behouden.

"Dat is extra kwaliteit die je dan behoudt", stelt de chef voetbal van De Telegraaf in gesprek met Veronica Inside. "Zij breken wedstrijden open en winnen wedstrijden voor je. Ze zijn goud waard, zeker voor AZ en in de Nederlandse competitie."

"Als bij AZ - dat ingespeeld is - een beetje dezelfde ploeg blijft staan, dan vind ik dat AZ de grote kanshebber is", vervolgt Driessen. "Fredrik Midtsjö blijft ook nog, een prima speler. Ze blijven bij elkaar, de jonge jongens die het verschil maken zijn een jaar ouder, en die gaan ook meedraaien in de Europa League of Champions League. Ze zijn voor mij eigenlijk kampioenskandidaat nummer één."

Ajax moet in ieder geval het vertrek van Hakim Ziyech opvangen en vermoedelijk ook van enkele andere belangrijke krachten. "Met de aankopen zijn ze niet echt gelukkig geweest het afgelopen seizoen. Daar moet gekocht worden, je moet maar afwachten hoe dat zich ontwikkelt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie is de belangrijkste titelkandidaat in de Eredivisie komend seizoen?

(5353 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws