Strafschoppenserie eindigt in drama voor Van der Hart: keeper haakt geblesseerd af

Strafschoppenserie eindigt in drama voor Van der Hart: keeper haakt geblesseerd af

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 19:11do 09-07-2020 om 19:11

Laatste update: donderdag 9 juli 2020 om 19:13do 09-07-2020 om 19:13

Lang leek Mickey van der Hart woensdagavond af te stevenen op een heldenrol in de halve finale van de beker met zijn ploeg Lech Poznan. De wedstrijd liep uit op een strafschoppenserie en Van der Hart stopte twee pingels, maar moest het veld vervolgens verlaten met een schouderblessure.

Na 120 minuten spelen stond er een 1-1 stand op het scorebord, dus ging de halve finale naar strafschoppen. Van der Hart wist de tweede penalty van Gdansk te stoppen, maar greep vervolgens naar zijn schouder. Hij werd behandeld en de verzorgster, die al snel zag dat de schouder van Van der Hart uit de kom lag. Nadat deze weer op zijn plek was gezet, ging de Nederlander alsnog verder.

Vervolgens stopte Van der Hart ook de vierde strafschop, maar zijn ploeggenoten vergaten de cadeautjes uit te pakken. Zijn medespelers misten de vierde en vijfde strafschop. Voor Van der Hart zat het er na de vijfde strafschop op: hij moest zich alsnog laten vervangen. Aan de zijlijn zag de Nederlandse sluitpost hoe het alsnog misging voor zijn ploeg.

'Helaas heb ik mijn schouder ontwricht. Ik weet niet hoe erg het is, maar ik weet wel dat ik sterker terug zal keren', geeft Van der Hart aan op zijn Instagram-pagina. 'Woorden kunnen niet beschrijven met welk gevoel ik vanmorgen ben opgestaan. Ik ben er kapot van dat we de finale niet bereikt hebben. We verdienden zoveel meer', sluit de verbouwereerde keeper af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws