Bayern, Juve, Man City en Barça spelen Champions League-return in eigen stadion

Bayern, Juve, Man City en Barça spelen Champions League-return in eigen stadion

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 19:19do 09-07-2020 om 19:19

Laatste update: donderdag 9 juli 2020 om 19:35do 09-07-2020 om 19:35

De UEFA heeft enkele belangrijke beslissingen genomen rondom de resterende wedstrijden in de Champions League en Europa League van dit seizoen. Zo krijgen Bayern München, Juventus, Barcelona en Manchester City de mogelijkheid de returnwedstrijd in eigen stadion te spelen. 

Dat heeft de UEFA na overleg besloten. Bij de wedstrijden Chelsea-Bayern München, Olympique Lyon-Juventus, Napoli-Barcelona en Real Madrid-Manchester City was alleen de eerste wedstrijd afgewerkt. De return ging vanwege de uitbraak van het coronavirus niet door. De UEFA heeft nu dus besloten dat Bayern, Juventus, Barcelona en Manchester City hun thuisvoordeel in de return behouden. Ook de clubs die in de Europa League actief zijn en nog een wedstrijd tegoed hebben, mogen deze in eigen stadion spelen.

In eerste instantie werd er gesproken over een plan om die wedstrijden op een neutrale locatie af te werken, dit tegen het zere been van Bayern, Juventus, Barcelona en City. De returnduels worden achter gesloten deuren afgewerkt.

Wanneer de overige achtste finale-duels zijn afgewerkt wordt er wel uitgeweken naar één neutrale locatie: Lissabon. De Europa League-wedstrijden Internazionale-Getafe en Sevilla-AS Roma worden wel op een neutrale locatie afgewerkt, aangezien bij deze wedstrijden zowel de heen- als returnwedstrijd nog gespeeld moet worden. Hierbij gaat het om één beslissende wedstrijd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws