Vriends bij Slimste Mens: 'Voordeel van m'n beroep: de lat ligt niet zo hoog haha'

Vriends bij Slimste Mens: 'Voordeel van m'n beroep: de lat ligt niet zo hoog haha'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 08:25vr 10-07-2020 om 08:25

Laatste update: vrijdag 10 juli 2020 om 08:35vr 10-07-2020 om 08:35

Sparta-verdediger Bart Vriends is binnenkort te zien in de nieuwste serie van De Slimste Mens. De toenmalige Go Ahead Eagles-speler ging in 2014 viral toen hij in een interview de hoofdstad van Madagascar – Antananarivo – op wist te lepelen.

Vriends werd toen al gevraagd of hij mee wilde doen aan de kennisquiz, maar bedankte voor de eer. "Dat zelfgenoegzame hoofd kan ik inmiddels wel dromen...", vertelt hij bij Op1 lachend over het Antananarivo-filmpje. "Ik durfde gewoon niet. Ik dacht: wat heb ik daar nu te zoeken? Die paar voltreffers van die Afrikaanse landen, dat was leuk. Maar ik had daar niets te zoeken."

Zes jaar later durft hij het toch aan. "Ik heb in de loop der jaren mijn interesse ontwikkeld. En spijt gehad dat ik nee heb gezegd, want ik vind het een hartstikke leuk spelletje. Ik speel ook de app met vrienden." Eén van die vrienden – ex-ploeggenoot en huidig Excelsior-aanvaller Thomas Verhaar – deed in 2018 mee. "Dat speelde ook mee. Toen Thomas het eenmaal aandurfde, dacht ik: nu is het ook mijn tijd. Hij overleefde zijn aflevering niet, dat is vuur voor mij, het gaat mij hopelijk wél lukken." Bang voor een afgang is hij niet. "Dat is het voordeel van mijn beroep: de lat ligt niet zo hoog", knipoogt Vriends.

Maandag wordt de eerste aflevering van de nieuwe reeks uitgezonden op NPO 2. Vriends zal het in zijn eerste aflevering opnemen tegen opiniepeiler Gijs Rademaker en zangeres Shirma Rouse.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws