Chelsea-talent onder het mes: maanden revalideren voor oogappel van Lampard

Chelsea-talent onder het mes: maanden revalideren voor oogappel van Lampard

10-07-2020 16:57
4

Billy Gilmour, middenvelder van Chelsea, zien we voorlopig niet terug op het voetbalveld. De jonge Schot onderging vrijdagochtend een operatie aan zijn knie en ligt er tussen de drie en vier maanden uit.

Gilmour is één van de jonge talenten van The Blues en liet dit seizoen al vaker zien aardig wat in zijn mars te hebben. Toch eindigt deze voetbaljaargang in mineur voor de 19-jarige Schot, want op een persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd bij Sheffield United maakte Chelsea-trainer Frank Lampard bekend dat hij de komende maanden geen beroep zal kunnen doen op Gilmour. Ook N'Golo Kanté ontbreekt op Bramall Lane, maar die zal snel weer terug zijn.

Voor het restant van het huidige Premier League-seizoen en de terugwedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen Bayern München zal Lampard het dus zonder zijn ruwe diamant moeten doen. "We zijn natuurlijk erg teleurgesteld en dat is Billy zelf ook", laat de oefenmeester weten. "Ik heb met hem gesproken en hem veel beterschap gewenst. Het is een sterke jongen."