'Maandag definitief CAS-besluit over Champions League-deelname van Man City'

'Maandag definitief CAS-besluit over Champions League-deelname van Man City'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 19:51vr 10-07-2020 om 19:51

Maandag is een belangrijke dag voor Manchester City. Het CAS zal dan om 10.30 uur bekend maken of The Citizens volgend seizoen in de Champions League mogen spelen of dat ze voor één of twee seizoenen geweerd worden uit het miljardenbal.

In Engeland berichten diverse media dat het CAS te kennen heeft gegeven dat er maandag een uitspraak zal komen in de zaak tussen Manchester City en de UEFA. De Europese voetbalbond sloot City voor twee seizoenen uit van Europees voetbal vanwege het overtreden van Financial Fair Play-regels, waarop de club in beroep ging bij de arbitragecommissie sport in Lausanne.

Het is bij UEFA en Manchester City nog niet bekend wat de uitspraak zal zijn, maar daar zal dus maandagochtend duidelijkheid over komen. De beslissing die het CAS zal nemen is bindend: als zij beslissen dat de UEFA in zijn recht staat speelt City de komende twee jaar geen Europees voetbal.

De kans bestaat ook dat de straf gehalveerd wordt en dat de ploeg van trainer Pep Guardiola één seizoen continentaal voetbal moet overslaan. De uitspraak is cruciaal voor de toekomst van spelers en trainer bij City, die één seizoen zonder Champions League nog wel kunnen overleven. Als de straf van twee jaar gehandhaafd wordt, kunnen we veel mutaties verwachten in het Etihad Stadium.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws