Gele rook in Breda: Steijn aangesteld als nieuwe trainer van NAC

Gele rook in Breda: Steijn aangesteld als nieuwe trainer van NAC

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 20:17vr 10-07-2020 om 20:17

Laatste update: vrijdag 10 juli 2020 om 20:23vr 10-07-2020 om 20:23

Maurice Steijn is de nieuwe trainer van NAC Breda. De club maakte middels een ludiek filmpje, waarin gele rook te zien was die opsteeg vanuit het Rat Verlegh Stadion, bekend dat er een opvolger is gevonden voor Peter Hyballa.

De Bredanaars melden dat Steijn eerder terugkomt van zijn vakantieadres om de eerste training te kunnen leiden. De Haagse oefenmeester heeft een contract voor drie jaar ondertekend in het Rat Verlegh Stadion, waar hij als speler ook twee seizoenen actief was. In 2000 werd hij kampioen van de Eerste Divisie met NAC, een prestatie die hij als trainer hoopt te kunnen herhalen.

Steijn zal worden geassisteerd door Hans Visser, die veel ervaring heeft als assistent van onder meer Mario Been. De Hagenaar volgt bij NAC de eerder ontslagen Peter Hyballa op, die in een interview gehakt maakte van de werkwijze van technisch manager Tom Van den Abbeele. Ook die werd weggestuurd door NAC.

Steijn laat op de website van de Parel van het Zuiden weten trots te zijn dat hij terugkeert in Breda. "Toen NAC belde, heb ik daar niet lang over na hoeven denken. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag trainer zou worden van NAC. Ik denk dat we goede match zijn. Ik kijk er dan ook erg naar uit om met de selectie aan te slag te gaan en hoop NAC terug te kunnen brengen naar waar het hoort."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws