Kluivert is terug in de selectie, maar speelt niet: Roma op Europa League-koers

11-07-2020 21:33 Laatste update: 21:36
28

De kans dat AS Roma de Champions League nog haalt, is slechts mathematisch, maar de Giallorossi zijn hard op weg naar de Europa League. Na een 0-3 zege bij nummer voorlaatst Brescia staat de ploeg van Paulo Fonseca acht punten voor op nummer 8 Sassuolo.

Brescia-AS Roma 0-3
Justin Kluivert moest tegen Parma nog op de tribune plaatsnemen, keerde terug in de wedstrijdselectie, maar bleef negentig minuten op de bank zitten. Daar zag hij dat de wedstrijd na rust open werd gebroken: Federico Fazio frommelde de 0-1 binnen uit een hoekschop. Daarna liepen de gasten alsnog uit naar een ruime zege: ook Nikola Kalinic en Nicolò Zaniolo slaagden erin om doelman Lorenzo Andrenacci te passeren. Voor Zaniolo was zijn doelpunt er een met een gouden randje: de Roma-parel is teruggekeerd van een zware knieblessure en heeft zijn eerste treffer sinds zijn rentree te pakken.

Lazio - Sassuolo 1-2
Lazio was bezig aan een geweldig seizoen en deed serieus mee om de Italiaanse landstitel, maar na de coronabreak valt er weinig meer te genieten. Na de zege op Torino ging het mis tegen AC Milan, Lecce en nu dus tegen Atalanta.

Lazio kwam nog wel op voorsprong tegen Sassuolo. Luis Alberto maakte na iets meer dan 33 minuten spelen op gelukkige wijze de openingsgoal. Maar net na de rust maakte Sassuolo via Giacomo Raspadori gelijk. Sassulo kreeg meerdere kansen op de voorsprong, maar Lazio kwam steeds goed weg. Het leek in 1-1 te eindigen, tot Francesco Caputo in de 91e minuut voor het winnende doelpunt zorgde.

Juventus kan het gat vergroten tot tien punten, mits er gewonnen wordt van Atalanta. Die ploeg kan bij winst juist de tweede plaats van Lazio overnemen.

Derby County-Brentford 1-3
Phillip Cocu lijkt definitief naast de play-offs om Premier League-promotie gegrepen te hebben. Zijn Derby County verloor midweeks tegen promotiekandidaat West Bromwich Albion al voor het eerst sinds lange tijd: zaterdagmiddag bleek ook een andere topploeg te sterk.

The Rams begonnen als nummer 9 aan het duel met de nummer 4 en kwamen al vroeg op achterstand: Ollie Watkins schoot al na drie minuten de 0-1 binnen uit de rebound. Jason Knight tekende na een half uur voor de gelijkmaker, maar The Bees drukten na de rust alsnog door. Saïd Benrahma kreeg eerst hulp van de grabbelende Ben Hamer, scoorde daarna met een schitterende krul en besliste het Championship treffen: 1-2 en 1-3.

Het halen van de play-offs wordt nu een lastig verhaal voor Cocu en de zijnen. De achterstand op nummer 6 Cardiff City is drie punten, met nog drie wedstrijden te gaan. Ook nummer 7 Swansea City en nummer 8 Preston North End staan nog boven Derby en hebben nog een wedstrijd tegoed.