Ten Hag: 'Als Antony en Neres daar nog bijkomen, hebben we competitieve groep'

Ten Hag: 'Als Antony en Neres daar nog bijkomen, hebben we competitieve groep'

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 09:35zo 12-07-2020 om 09:35

Erik ten Hag hoopt dat Antony uitgroeit tot een 'attractie' in de Johan Cruijff Arena. De trainer van Ajax vindt dat de huidige selectie sterk genoeg is om de verwachtingen waar te maken en is niet bang voor een leegloop.

Tot dusver zwaaide Ajax alleen Hakim Ziyech uit. Ten Hag benadrukt dat de spelmaker niet één-op-één te vervangen is. "Zo moet je daar niet naar kijken. Dat heb ik vorig jaar ook niet gedaan toen Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne weggingen. Er zullen weer nieuwe sterren opstaan en die zullen de harten van de Ajax-fans veroveren", zegt de trainer tegen Ajax TV.

Ten Hag hoopt dat de Braziliaanse aanwinst Antony (20) één van die spelers is. "Daar hopen we allemaal op. Ten eerste dat het een geweldige voetballer is die in het team past en ervoor zorgt dat we titels gaan winnen. En ten tweede, dat het een attractie is."

De coach vindt de huidige selectie van Ajax sterk genoeg. "En als daar inderdaad nog een Antony bijkomt, en Neres die weer aan het terugkomen is, dan denk ik dat wij op dit moment alle posities bezet hebben. En dus een goeie groep hebben die competitief is, die in de Champions League wat kan doen en die in de Nederlandse competitie natuurlijk voor het allerhoogste gaat."

Dat er afspraken liggen met Donny van de Beek, Andre Onana en Nicolás Tagliafico over een eventuele transfer, baart Ten Hag geen zorgen. "Ik zit daar ontspannen in. Het is ieder jaar hetzelfde. Wij weten dat we goede spelers hebben en dat ze in de belangstelling staan. Ik wil ze allemaal houden, maar als dat niet lukt moeten daar goede vervangers voor komen. Of we zullen ze vanuit de opleiding moeten laten doorstromen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws