Del Bosque keek finale één keer terug: 'Robben ging haastig op Casillas af'

Del Bosque keek finale één keer terug: 'Robben ging haastig op Casillas af'

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 11:14zo 12-07-2020 om 11:14

Vicente Del Bosque blikt tien jaar na dato terug op de WK-finale. De bondscoach van de Spanjaarden beschrijft twee momenten die volgens hem cruciaal waren: de goal van Iniesta en de redding van Casillas op de inzet van Arjen Robben.

De Spanjaarden vreesden al voor de tegenaanval van Oranje, die in dat geval vorm werd gegeven door een splijtende pass van Wesley Sneijder. "De counter was één van de sterke punten van de Nederlanders", vertelt Del Bosque tegen Marca. "Robben was alleen en ging op Casillas af, maar deed dat ietwat gehaast. Toen kon Iker hem nog aantikken. Anders weten we niet wat er was gebeurd. Dat zijn de geheimen van het voetbal."

De bondscoach van 'La Roja' heeft de finale tegen Oranje nog één keer teruggezien. "En we deden best wat dingen goed", oordeelt hij. "Maar we hebben vooral heel veel geluk gehad. Dat neemt niets van onze prestatie weg, want we hadden fantastische spelers die het heel goed gedaan hebben. Maar we hadden net dat beetje geluk dat we zo vaak misten op andere momenten, met andere teams die de beschikking hadden over goede generaties."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws