Van Hanegem denkt terug aan Suurbier: 'Niet vergeten, er is geen clown overleden'

Van Hanegem denkt terug aan Suurbier: 'Niet vergeten, er is geen clown overleden'

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 22:45zo 12-07-2020 om 22:45

Willem van Hanegem geeft aan dat Nederland met Wim Suurbier een markante speler kwijt is geraakt. De Kromme geeft aan dat het met de op zondagavond op 75-jarige leeftijd overleden Suurbier vaak lachen was.

Volgens Van Hanegem was Suurbier een van de meest humoristische spelers die hij kende. "En eerlijk is eerlijk, het was vaak ook lachen, gieren en brullen met hem", vertelt De Kromme in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Toch is het jammer dat die eigenschap hem later vooral in de weg heeft gezeten. Na zijn loopbaan als speler was het niet altijd makkelijk om voet aan de grond te krijgen als trainer of scout. Misschien dat ze hem toch te veel zagen als een lolbroek."

Van Hanegem herinnert Suurbier als een 'moderne back', die ook spijkerhard kon zijn. "Hij zat er bovenop, schopte je als het nodig was lachend over de omheining en trok mee naar voren als het moment daar was. Alleen zijn voorzet was lang niet altijd goed. Daar hadden we veel lol om in die tijd bij Oranje. Dan vertelden we dat we al terugwandelden als hij een voorzet ging geven. Daar kon hij zelf ook om lachen."

Herseninfarct
"Toen ik een paar weken geleden hoorde dat hij een herseninfarct had gehad, schrok ik uiteraard", vervolgt Van Hanegem. "We hoorden ook meteen dat het waarschijnlijk niet meer goed zou komen. Niet lang voor dat moment belde hij mij op om weer eens wat te drinken. We hadden elkaar lang niet gesproken. Dat is door alle omstandigheden in de wereld niet van gekomen. Dat betreur ik wel, want als ik aan Suurbier denk, dan glimlach ik meteen. Om zijn humor en zeker ook om zijn spel. En dat laatste moeten we niet vergeten. Er is namelijk geen clown overleden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws