Swart rouwt om 'moordgozer': 'Cristiano Ronaldo had geen vijf minuten gespeeld'

Swart rouwt om 'moordgozer': 'Cristiano Ronaldo had geen vijf minuten gespeeld'

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 06:45ma 13-07-2020 om 06:45

Het overlijden van Wim Suurbier hakt erin bij Sjaak Swart. In de gouden jaren van Ajax vormden de rechtsback en rechtsbuiten een ijzersterk tandem.

Suurbier speelde tussen 1964 en 1978 liefst 509 wedstrijden in Ajax 1, werd zeven keer landskampioen, won drie Europa Cups, kwam zestig keer uit voor het Nederlands elftal en speelde twee WK-finales. "Gewoon een heel fijne gozer", concludeert Swart in De Telegraaf. Suurbier overleed zondag op 75-jarige leeftijd.

"Hij stuurde kaartjes voor verjaardagen van zijn medespelers en was altijd de eerste die dan belde om te feliciteren. En bij Ajax was het altijd lachen met hem. Dat heb je als club nodig: lachen én presteren." Bij Ajax vormden de twee een tandem aan de rechterkant. "We waren een heel goed koppel. Als Wimpie eroverheen kwam, dan nam ik zijn verdedigende positie over. Met onze snelheid hebben we heel wat verdedigingen tureluurs gespeeld.”

Suurbier was niet alleen snel, memoreert Swart. "Hij was meedogenloos. Het is jammer dat hij niet in deze tijd speelde, want ik had hem weleens tegen Cristiano Ronaldo willen zien. Als die een fratsie zou uithalen, had hij geen vijf minuten gespeeld. Want ook in het veld was Wim een moordgozer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws