'Ik ben Eredivisie-voetbal gewend, dat is het niveau waar ik thuishoor'

'Ik ben Eredivisie-voetbal gewend, dat is het niveau waar ik thuishoor'

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 07:52ma 13-07-2020 om 07:52

Het is komend seizoen erop of eronder voor Luigi Bruins. De routinier van Excelsior (33) wil na een tegenvallend jaar promotie naar de Eredivisie afdwingen.

Excelsior kwam in het afgebroken Keuken Kampioen Divisie-seizoen niet verder dan de zevende plaats. Het nieuwe doel van Bruins is volgens hem 'simpel'. "Ik speel nu in de Keuken Kampioen Divisie. Ik ben Eredivisie-voetbal gewend. Daar speel ik het liefst en dat is naar mijn mening het niveau waar ik thuishoor", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Laat duidelijk zijn dat ik me hier thuis voel, bij de club waar ik ben opgegroeid, maar Excelsior hoort niet in deze competitie."

Het is niet uitgesloten dat Bruins aan de vooravond van zijn laatste seizoen als profvoetballer staat. "Ik word dit seizoen 34 jaar. Fysiek voel ik me perfect. Dus wat dat betreft zitten er nog twee of drie jaren profvoetbal in. Maar het plaatje moet kloppen. Onderin de Keuken Kampioen Divisie, of zelfs in de middenmoot, daar doe ik het niet voor. Als het niet meer naar mijn zin is, het complete plaatje niet klopt, dan hoef ik niet per se het stickertje van profvoetballer op mijn hoofd te hebben. Dan speel ik net zo graag voor een amateurclub, in de tweede of derde divisie."

Bruins speelde in het verleden voor Feyenoord, Red Bull Salzburg en OGC Nice. Afgelopen seizoen kwam 25 keer in actie voor Excelsior.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws