'The Beast' Akinfenwa hoopt op duel met Van Dijk: 'Beste verdediger ter wereld'

'The Beast' Akinfenwa hoopt op duel met Van Dijk: 'Beste verdediger ter wereld'

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 21:53ma 13-07-2020 om 21:53

Adebayo Akinfenwa, bij veel FIFA-spelers beter bekend als 'The Beast', hoopt in de toekomst ooit een keer te spelen tegen Virgil van Dijk. De Wycombe Wanderers-spits, zelf groot fan van Liverpool, heeft al regelmatig contact met de Nederlandse verdediger.

"Ik kan het erg goed vinden met Van Dijk", geeft Akinfenwa, die bekend staat om zijn imponerende fysieke gestalte, aan in gesprek met Liverpool Echo. "Ik praat weleens met hem en met Jordan Henderson." Op het veld kwam Akinfenwa Van Dijk echter nog nooit tegen. De spits hoopt dat het er in de toekomst nog een keer van gaat komen. "Ik ben een voetballer en zou het geweldig vinden om tegen Van Dijk te spelen. Ik denk dat hij op dit moment de beste verdediger ter wereld is."

"Ik zou graag willen zien hoe goed hij nou eigenlijk is", vervolgt Akinfenwa. "De enige manier om daar achter te komen is door tegen hem te spelen. Ik zou ze (Liverpool, red.) graag een keer ontmoeten in de FA Cup, dat ik de laatste dertig minuten mee kan spelen wanneer hij al een beetje moe is. Ik weet niet of ik het nog negentig minuten vol kan houden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws