Alves 'baalt nog steeds' van recordwedstrijd: 'Dan had ik er nog één kunnen maken'

Alves 'baalt nog steeds' van recordwedstrijd: 'Dan had ik er nog één kunnen maken'

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 14:35di 14-07-2020 om 14:35

Afonso Alves denkt met een goed gevoel terug aan zijn periode in de Eredivisie. De Braziliaan maakte  bij SC Heerenveen ooit zeven doelpunten in één wedstrijd en baalt dat hij dat record niet scherper had kunnen stellen.

Gertjan Verbeek, destijds trainer van Alves bij Heerenveen, had een publiekwissel in gedachten voor de spits. "Maar als de trainer me tot het einde had laten staan, had ik er nog een gemaakt", lacht de nu 39-jarige Braziliaan in een groot interview met ELF Voetbal. "Hij haalde me enkele minuten voor het einde naar de kant, terwijl er geen nieuwe speler klaarstond."

De Braziliaan stelt het stiekem wel erg jammer te vinden dat hij het veld moest verlaten. "Hij (Verbeek, red.) had al drie keer gewisseld. Zo wilde de trainer me bedanken. Ik denk er weleens over na. Dan baal ik. Als hij me had laten staan, had ik het record nog scherp kunnen stellen."

De nieuwe houder van het record kan ook zomaar eens een Alves-telg worden. De vijfjarige Arthur is ook gek op voetballen. "Ik hoop dat mijn record van zeven goals nog lang blijft staan", zegt Afonso. "Maar over vijftien jaar komt mijn zoon naar de Eredivisie. Hij maakt er dan tien in een wedstrijd. Draag ik mijn record aan hem over!"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws