'TOTO sluit deal met vijf Eredivisie-clubs: tussen twee en drie ton op jaarbasis'

'TOTO sluit deal met vijf Eredivisie-clubs: tussen twee en drie ton op jaarbasis'

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 17:35di 14-07-2020 om 17:35

Vijf Eredivisie-clubs zijn in onderhandeling met TOTO, de legale aanbieder van sportweddenschappen in Nederland, over een lucratief sponsorcontract. Het gaat om Willem II, FC Twente, FC Utrecht, Sparta Rotterdam en ADO Den Haag.

Dat meldt het Algemeen DagbladDe krant weet dat de gesprekken tussen TOTO en de clubs in de afrondende fase zijn. Het gaat om overeenkomsten van vijf jaar, die de clubs tussen de twee en drie ton op jaarbasis op gaan leveren. In ruil gaan de vijf clubs het logo van TOTO op de mouw van het wedstrijdshirt dragen en krijgt TOTO de toestemming om 'gokactiviteiten rond de wedstrijden van de betrokken clubs te ontplooien'.

Er wordt verwacht dat de kansspelautoriteit vanaf 1 januari 2021 start met de behandeling van vergunningsaanvragen. De markt voor het online gokken op onder meer sportwedstrijden kan dan op 1 juli 2021 open kunnen gaan, waardoor gokbedrijven als Unibet, Bwin en Ladbroken legaal op de Nederlandse markt kunnen opereren. Hierdoor raakt TOTO zijn monopolie-positie kwijt. Door de sponsoren bij vijf club, verdeeld door Nederland, hoopt TOTO hierop te anticiperen.

Verwacht wordt dat TOTO later deze week met meer details naar buiten gaat treden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws