'Ajax wil talentvolle aanvaller verhuren en denkt aan deal met Eredivisie-club'

'Ajax wil talentvolle aanvaller verhuren en denkt aan deal met Eredivisie-club'

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 18:02di 14-07-2020 om 18:02

Laatste update: dinsdag 14 juli 2020 om 20:52di 14-07-2020 om 20:52

Ajax is op zoek naar een een club, het liefst uit de Eredivisie, die ervoor openstaat om Danilo Pereira volgend seizoen te huren. De Amsterdamse club wil dat het talent wedstrijdervaring op gaat doen bij een andere club.

Danilo was afgelopen seizoen voornamelijk actief in Jong Ajax, dat zijn wedstrijden speelt in de Keuken Kampioen Divisie. Om zijn ontwikkeling niet in de weg te staan, gaat Ajax op zoek naar een club waar de Braziliaan ervaring op kan doen op het hoogste niveau, weet Ajax Showtime.

De aanvaller kampte aan het begin van het vorige seizoen met een slepende hamstringblessure, maar vocht zich vervolgens terug in het elfal van trainer Mitchell van der Gaag. Daar maakte hij meteen indruk: in zijn eerste vier wedstrijden na zijn blessure maakte hij vijf doelpunten. Erik ten Hag liet Danilo vervolgens debuteren in de Eredivisie tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Niet veel later maakte de Braziliaan ook minuten in de beker en Europa League.

De concurrentie bij het eerste elftal is echter te fors en Ajax wil dat Danilo zich volgend seizoen verder gaat ontwikkelen. De club staat daarom niet onwelwillend tegenover een huurtransfer.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws