PEC heeft 'gras van Bayern' en 'verwarming van Real': 'Moet pollen zien vliegen'

PEC heeft 'gras van Bayern' en 'verwarming van Real': 'Moet pollen zien vliegen'

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 21:49di 14-07-2020 om 21:49

PEC Zwolle speelt vanaf volgend seizoen weer op natuurgras. De club heeft afscheid genomen van het kunstgras en speelt volgend seizoen op het 'gras van Bayern' en op de 'veldverwarming van Real'.

Dinsdagochtend is het laatste gras op de goede plek gelegd in het Mac3Park-stadion. PEC heeft een eigen grasmeester, zodat het veld er volgend seizoen goed bij blijft liggen. "Je ruikt het nu echt. Zeker met dat beetje regen erbij. Heerlijk", vertelt een tevreden Alfred Meiberg, de grasmeester van PEC, in gesprek met De Stentor.

Het gras dat nu in het PEC-stadion ligt is afkomstig uit het Duitse Well. De ondergrond afkomstig uit Well wordt door meer dan de helft van de Bundesliga-clubs gebruikt en de veldverwarming waarover PEC kan beschikken wordt in augustus ook in het Bernabéu van Real Madrid geplaatst.

Ziet pollen vliegen
Supporter Steven van Bunnik kwam dinsdagochtend een kijkje nemen in het stadion en is blij met de ontwikkelingen. "Het ruikt fantastisch", geeft hij aan. "Met de overgang naar echt gras is er weer echt voetbal. Je moet de pollen weer zien vliegen. En dat is wel wat voetbal maakt."

Meiberg is het met hem eens. "Wil je naar een topsportklimaat, dan moet je naar een ondergrond van gras toe, vind ik. Met alle respect, want het kunstgras heeft heel veel naar Zwolle gebracht. Maar de grip, het nemen van slidings. Het is gewoon anders", sluit hij af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws