LIVE: Juventus geeft ruime voorsprong weg en ontsnapt met een punt (gesloten)

LIVE: Juventus geeft ruime voorsprong weg en ontsnapt met een punt (gesloten)

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 20:30wo 15-07-2020 om 20:30

Laatste update: woensdag 15 juli 2020 om 23:41wo 15-07-2020 om 23:41

Speelronde 36 in de Premier League, speelronde 33 in de Serie A: de Europese topcompetities naderen hun ontknoping. Het menu van deze woensdagavond op VoetbalPrimeur: Matthijs de Ligt op titeljacht met Juventus, Liverpool op weg naar de magische grens van honderd punten.

La Vecchia Signora pakte zaterdag met veel pijn en moeite een punt tegen uitdager Atalanta Bergamo. De weg naar de negende landstitel op rij ligt hierdoor open. Nog drie van de laatste zes wedstrijden winnen en dan zijn Matthijs de Ligt en de zijnen er wel. De uitwedstrijd tegen Sassuolo zal echter geen walk-over worden: de huidige nummer 8 van Italië pakte op 1 december een punt in Turijn. De aftrap in het Mapei Stadium zal om 21.45 uur zijn.

Voor Arsenal en Liverpool staat er meer op het spel dan op het eerste gezicht lijkt. The Gunners zouden een glansloos seizoen alsnog op kunnen fleuren met Europa League-kwalificatie, maar zullen dan wel van de kampioen moeten winnen – of Manchester City verslaan en de FA Cup pakken – terwijl Liverpool op koers ligt voor een puntenrecord. Als The Reds hun laatste drie wedstrijden van het seizoen winnen, komen ze op het recordaantal van 102 punten. Chelsea-thuis en Newcastle United-uit wachten, maar eerst nog het bezoek aan Arsenal: vanaf 21.15 uur gaat de bal rollen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws