Update: 'Twente heeft Pierie zo goed als binnen: verdediger gehuurd van Ajax'

Update: 'Twente heeft Pierie zo goed als binnen: verdediger gehuurd van Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 16:34do 16-07-2020 om 16:34

Laatste update: donderdag 16 juli 2020 om 17:57do 16-07-2020 om 17:57

Ajax gaat mogelijk afscheid nemen van Kik Pierie. De negentienjarige verdediger is in beeld bij FC Twente, meldt RTV Oost donderdag.

Pierie verruilde sc Heerenveen vorige zomer voor vijf miljoen euro voor Ajax, maar in Amsterdam komt hij vooralsnog niet in de plannen van trainer Erik ten Hag voor. De linkspoot speelde zijn duels het afgelopen seizoen voor Jong Ajax. Hij kwam tot 22 optredens in de Keuken Kampioen Divisie.

Komend seizoen hoeft Pierie opnieuw niet op speeltijd te rekenen bij Ajax, weet RTV Oost. Hij mag dan ook verhuurd worden. FC Twente heeft hem op de korrel om de defensie van een impuls te voorzien. De Tukkers hebben voor het nieuwe seizoen pas twee centrale verdedigers onder contract staan: Julio Pleguezuelo en Xandro Schenk.

Eerder werd al duidelijk dat Ajax ook spelers als Dominik Kotarski en Danilo Pereira hoopt te verhuren aan Eredivisie-clubs.

Update: FC Twente heeft Kik Pierie al zo goed als binnen, meldt TC Tubantia. De negentienjarige verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Ajax. De Tukkers hebben geen geld voor transfersommen en zijn daardoor aangewezen op transfervrije spelers én huurdeals. Na het vertrek van Peet Bijen naar ADO Den Haag had Twente behoefte aan een extra centrale verdediger.

Ook diverse andere media, waaronder Voetbal International en De Telegraaf, meldden inmiddels dat Pierie komend seizoen voor FC Twente speelt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Stelling: Pierie gaat nog doorbreken bij Ajax

(3883 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws