Promotie voor Atteveld: Nederlandse trainer vindt club op hoogste niveau in Israël

Promotie voor Atteveld: Nederlandse trainer vindt club op hoogste niveau in Israël

16-07-2020 19:30 Laatste update: 20:25
14

Raymond Atteveld heeft een nieuwe club gevonden: de 53-jarige trainer gaat aan de slag bij Maccabi Netanya, dat actief is op het hoogste niveau in Israël. Het is zijn tweede club in het land, vorig seizoen was hij werkzaam bij Beitar Tel Aviv.

Met Beitar Tel Aviv eindigde Atteveld vorig seizoen op de zevende plek op het tweede niveau in Israël. De trainer maakt nu promotie: hij gaat aan de slag bij Maccabi Netanya, dat speelt op het hoogste niveau in het land. Vorig seizoen eindigde de club negende, waarna er na vier jaar afscheid werd genomen van trainer Slobodan Drapic.

Atteveld, als speler actief voor onder meer Haarlem, Everton, West Ham United, Roda JC, Vitesse, FC Groningen en ADO Den Haag kent Israël al langer. Hij was tussen 2016 en 2019 actief bij Maccabi Tel Aviv (als hoofd jeugdopleiding). Daarnaast werkte hij in Kazachstan bij Kairat Almaty, in Armenië bij Banants Yerevan en in Cyprus bij AEL Limassol. Atteveld in 2010 voor het laatst als trainer voor de groep in Nederland, toen hij ADO Den Haag onder zijn hoede had.