‘Speelde niet alles, Van Nistelrooij heeft gezorgd dat ik focus heb kunnen houden'

‘Speelde niet alles, Van Nistelrooij heeft gezorgd dat ik focus heb kunnen houden'

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 20:20do 16-07-2020 om 20:20

Maxime Delanghe staat volgend seizoen onder de lat bij Jong PSV. De Belgisch jeugdinternational, vorig seizoen nog keeper in PSV O19, geeft aan dat het goed is dat er in Nederland beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie meespelen.

"Vanaf nu moet ik het bij de echte mannen laten zien", vertelt Delanghe in gesprek met het Eindhovens Dagblad. In België spelen de beloftenteams van verschillende clubs tegen elkaar, maar volgens Delanghe is het systeem in Nederland beter. "Het is een van de redenen waarom het totaalplaatje voor jongens van mijn leeftijd bij PSV heel goed is. In België spelen beloften tegen elkaar, maar ik geloof veel meer in dit model."

PSV haalde Delanghe in 2017 over om van Anderlecht naar Eindhoven te vertrekken. "Het meerjarenplan hier sprak ons aan en ik heb de volgende stap kunnen zetten door van goede en mindere periodes te leren", stelt de doelman. "Twee seizoenen geleden speelde ik niet alles, maar heb ik mezelf nooit verloren en ben ik alles blijven doen wat nodig was. Ruud van Nistelrooij (de trainer van PSV O18, red.) heeft er mede voor gezorgd dat ik altijd de goede focus heb kunnen houden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws