Twente en Heracles slaan toe: 'Verbaast me dat de top-drie hem niet heeft gehaald'

Twente en Heracles slaan toe: 'Verbaast me dat de top-drie hem niet heeft gehaald'

18-07-2020 11:49
41

FC Twente en Heracles Almelo hebben goud in handen met Iddo Roscher, het nieuwe hoofd van de gezamenlijke jeugdopleiding van de twee clubs uit Overijssel. Dat vinden Nick Kersten en Wilco van Schaik, die met hem samenwerkten bij NEC.

De jeugdopleiding van NEC staat erom bekend goede talenten voort te brengen en dat komt mede door Roscher. "Het verbaast me dat de topdrie Iddo niet heeft binnengehaald. Hij is een ongelooflijke vakman. FC Twente heeft goud in handen", vertelt Kersten in gesprek met Voetbal International.

Van Schaik, algemeen directeur bij de club uit Nijmegen, is het met Kersten eens. "De legacy van Roscher staat, hij begint nu bij Twente aan een nieuwe uitdaging. Wij krijgen met Dennis te Braak iemand die bij Feyenoord in de keuken heeft gekeken en die nu zijn accenten gaat toevoegen aan de basis en visie van Roscher. We zijn namelijk nog lang niet uitgeleerd."

Visie en beleid
De algemeen directeur is tevreden met het beleid van zijn club. "De laatste drie jaar hebben we bij NEC een totaalplan van academie tot het eerste elftal gecreëerd. Er ligt nu een blauwdruk die je ook bij een andere club neer zou kunnen zetten. Als je zo'n proces vijf of tien jaar de kans geeft, zal het ook daar gebeuren. Het begint allemaal met visie en beleid."